Kalkulacije, računice, odluke gotovo su svakodnevno prisutne u našim životima, bio to posao, ljubav, prijateljstvo. U svemu tome neretko je prisutno NE MOGU, ne mogu da saradjujem sa tom kompanijom , ne mogu da ga/je ostavim i ako mi nije lepo u braku jer ipak smo zajedno toliko godina, ne mogu da se druzim sa njim ili njom… Sve je to jedna velika sarena laza sto bi se reklo, istina je da nešto nećete, samo što niste preuzeli odgovornost za svoje odluke. Ako kažete da ne možete nešto to bi onda značilo kao da vam je neko nešto zabranio, ili da je to nešto nerealno za sve i neprihvatljivo da nije do vas, kao da se ogradjujete od samog sebe. Medutim vaša odluka je da nećete, samo ste je zamaskirali i na taj način sebi “olakšali” život. Jer ipak je lakše, ali ne znači da je i bolje.

Slična situacija je i sa MORAM, moram da idem tamo, moram da uradim ovo, moram da budem to i to… Ali zašto? Zbog koga? Zbog čega? Odgovor je jednostavan, pa isto zbog sebe. Ako nešto morate vi to zapravo hoćete, ali kad znate svesno i sebi kažete mnogo je lakše da živite jer onda hoćete i da nešto “platite” zbog toga što nešto hoćete.
Dakle, kad su prave reči na pravom mestu, odnosno kad u sebi raščistite šta hoćete a šta nećete, ništa nećete morati a sve ćete moći, jer hoćete.            

Šta vi ne možete i šta morate, a šta zapravo nećete i hoćete?