Oduvek sam zastupala ono čuveno da u svemu lošem ima i nečeg dobrog, jer sve je to jedna celina. Kao što je i sam proces promene bolan a krajnji ishod vredan, tako i ovu trenutnu situaciju vazano za virus korona, osim brojnih zastrasujućih, paničničnih tema, karantina, izolacije…možemo sagledati kao priliku za lični rad, rast i razvoj.
Iz brda komentara i statusa na društvenim mrežama, video klipova, i šala koje se zbijaju na tu temu kao najveća “muka” izdvaja se izolacija odnosno provodjenje vremena kod kuće sa samim sobom a još “teže pada” provodjenje vremena sa partnerom, odnosno mužem/ženom. Te ne mogu da se ne zapitam da li je zaista potrebno nešto ovako da se desi da biste shvatili sa kim živite i kako živite, koga i zašto lažete?

U prilog tome ide i pošalica da je u Kini usled virusa porastao broj razvoda.
Pa eto neki su ipak iskoristili ovu situaciju da urade nešto za sebe i daju sebi priliku. Jer ako je neko usamljen i nesrećan pored svog partnera i da mu je mučno da provodi vreme kod kuće, jer nema odlazaka na posao, ispijanja kafa, kafana…pitanje je zašto ste sebe do sad a ne sad stavili u karantin?

Da ne bi ovaj post bio reklama za razvod, osvrnucu se i na one koji su sami, ako vam je nelagodno sa samim sobom da provodite vreme i bez drugih ili bez svakodnevnih obaveza, onda je vreme da obratite pažnju kakvo ste društvo sami sebi? Ako to nije najbolje društvo, pa i vama je vreme da to isto društvo menjate.

Želim vam svima da sve ovo brzo prodje i da budemo savesni prema sebi i drugima.
A do tad iskoristite priliku da razmislite šta vas čini srećnim, šta volite, koga volite, kakav život želite. Pobedimo koronu kroz lični rast i razvoj.