Ono čega se plašimo može nam doneti najlepše trenutke ako prevazidjemo strah. Ljudi se plaše novih životnih okolnosti a taj strah zapravo potiče od sopstvene nesigurnosti da nećemo moći da se snadjemo u novonastaloj situaciji. I to je u redu. Medjutim kako možemo znati da će scenario biti loš ili tako zastrašujući? Zašto sebe vidimo kao gubitnika bez bitke?
Ako životne situacije doživljavamo kao nepremostive, nerešive, nemoguće dovešćemo sebe do fenomena koji se naziva samoispunjavajuće proročanstvo. Što bi zapravo značilo, ako mislimo da je nešto nemoguće prevazići i stavljamo sebe u bespomoćnu poziciju nećemo preduzeti ništa već se pasivno prepustiti “sudbini” i patiti pod njenom težinom. Činjenica je da realan život nije takav. Ako smo nezadovoljni situacijom, neće doći neki supermen da se bori za našu sreću ili uspeh, sami smo svoji supermeni. Formula koja u životu radi je da se suočite sa životom, trudite se i rizikujete. Jedino tako se dobija nešto što želimo.

Kad mi načinimo korak menja se i svet oko nas. Naša promena nije nužno loša po druge, jer ko je zadovoljan, srećan to pruža i drugima, onaj ko nije zrači negativno.
Naša prošla iskustva i uverenja su što sama reč kaže PROŠLA, a to ne treba da bude ono što je sad i ovde.

Sve će izgledati nemoguće dok se ne usudite. Cilj uvek treba da je emocija kako želimo da se osećamo. Idite putem koji vas čini ispunjenim. Stari put već znate, a da vam se dopada ne biste bili tu gde jeste.

Da li dozvoljavate sebi da učinite nešto novo?