Ono u šta verujete u nekim životnim situacijama, odnosima, poslu, čak i ako vam se u datom trenutku čini da to nije moguće niti možete to da vizualizujete ili ne znate kako da uradite nešto, je ono što će se i dogoditi. Ono u šta verujete postaje jednostavno. Vaša uverenja su ta koja koja vas vode ka ili od željenog cilja. Prateći emociju koja je povezana sa vašim uverenjem i ciljem možete se osloboditi ograničenja, straha, samosabotiranja.

Svaki čovek je 100% u pravu, jer uvek verujete u nešto a potom pronalazite potvrdu toga, svojih uverenja. Npr uvereni ste da nećete uspeti u poslu, da održite vezu…i bićete u pravu, jer ćete tražiti nesvesno nešto što potvrdjuje vaše uverenje ili pak i raditi nešto u tom smeru. A onda verovatno možete naći ljude u svom okruženju koji su u identičnim situacijama uspeli i mislićete da im se samo posrećilo. Ali ne, vi svakog trenutka birate da li će vas vaši strahovi, uverenja, ograničenja, nesveno dovesti na odredište i tako ćete kreirati vašu stvarnost.

Ako imate nekog ko vam ukazuje da jedno kažete da želite a drugo radite, onda je vreme da testirate svoju realnost, da preispitate svoja uverenja i šta se krije iza toga. Da se zapitate da li idete ka ili od cilja.

Koja su vaša uverenja? Koliko verujete u sebe?