Život čine lepe i manje lepe stvari. Idealno ne postoji.To je najčešći problem mnogih, jer očekuju sve sad i odmah ili da sve ide samo onako kako oni žele i to naravo sve dobro. Još ako može bez truda, pa idealno. Ovo zvuči kao kockanje sa životom, jer život je sačinjen od bezbroj problema koje treba rešiti koje treba jurcati i rešit. Zbog toga je život škola, lekcija, iskustvo, napredak, razvoj. Ako prepreku ili problem posmatrate kao neprijatelja onda će vam to uvek ići na štetu. Kad počnete na to da gledate kao izazov, kao sastavni deo života , kao lekciju onda se to pretvara u vašeg saveznika. Ako je nešto problem bežeći od njega, nećete ga rešiti, jer što više od nečeg bežite to isto vas još više juri. Kad stanete i to prigrlite onda ste to okrenuli u svoju korist.

Kad god vam se desi nešto što vam ne prija, zastanite i zapitajte se kako ste vi tome doprineli? Šta ste i zbog čega uradili ili niste? Kako ste se osećali? Ako vas je život pritisnuo baš dobro i ne pušta, to znači da nešto ne vidite baš kako jeste ili niste iskreni prema sebi, pa i prema drugima. Da ne vidite nešto važno u sebi i da ne idete u pravcu koji prati vašu emociju i vašu želju, autentičnost.

Ako je u vama bes, nerazumevanje, netolerancija, nevera…to znači da ste se udaljili od sebe. Jer život lupa šamare bez pardona za one koji ga ignorišu. Zato pogledajte šta to život hoće da vam kaže jer je odgovor, rešenje u vama. Odlažete život, sad nemate vremena, sutra nemate snage, a sutra neće biti onog što možete da imate ili već imate pa ćete izgubiti.

Prepreke su tu da ih rešavamo, kako vi to radite? Da li ste od onih koji se bore za sebe, što bi se reklo, ili izbegavate da se suočite sa istinom, sa realnošću?